Google Grants bij Recupel

Recupel

Recupel organiseert in België de inzameling en de verwerking van afgedankte elektro-apparaten en lampen. Als allereerste klant van Ants Connect behoort deze tot één van onze favorieten.

In de zomer van 2018 werden we aangesproken om samen met AB op te treden als digital marketing partner voor de verschillende online activiteiten van Recupel. De strategie was reeds uitgetekend, dus het framework voor onze inspanningen was beschikbaar.

SEO

Een initiële focus op SEO, met speciale aandacht voor de technische issues en inhoudelijke quick wins, bracht al snel een positief resultaat met zich mee. Van zodra de basis van de website op orde was, werd gekeken richting het extensieve partner netwerk van Recupel, om de autoriteit van de website te verhogen.

Google Grants

Als Belgische VZW kwalificeert Recupel voor de aanvraag van Google Grants.

Met het maandelijkse mediabudget van USD 10.000 (Google Grants rekent altijd in Dollars) kon een breed publiek worden benaderd die vragen had omtrent recyclage, wat te doen met de eigen elektro-apparaten en waar deze af te danken. Naast een uitgebreide always-on campagne, werden ook seizoensgebonden campagnes gelanceerd via deze weg (bv. inzamelen van inktcartridges of toners, inzamelen van lampen, inzamelen van GSM's, ...).

De overkoepelende performance laag (adhv. een geautomatiseerd Google Data Studio KPI dasbhoard) werd maandelijks geanalyseerd en diende als input voor tactische aanpassingen die de belangrijkste KPI's moest bevorderen.

Let's connect

Nood aan top notch digital marketing expertise? Meer info rond onze ervaring in jouw sector?

Geef ons even een seintje. Wij helpen je graag verder.